НИМХ Опасен жълт код ще обагри утре почти цялата страна. Причината е

...
НИМХ
Опасен жълт код ще обагри утре почти цялата страна. Причината е
Коментари Харесай

Опасен код въведоха за утре над почти цялата страна!

 НИМХ Опасен " жълт " код ще обагри на следващия ден почти цялата страна. Причината е мощен вятър, а на някои места и дъжд, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През идващото денонощие времето ще е динамично. През нощта вятърът от юг-югозапад ще се усили. Облачността ще е раздрана, забележителна над Рило-Родопската област и на обособени места там ще превали дъжд. Минималните температури ще са от 5-6° тук-там в крайните северозападни региони и котловините предпазени от вятъра, до 14-15° по морския бряг. През деня ще е прохладно с сдържан, в Източна България и тук-там северно от планините - мощен и стремителен юг-югозападен вятър. Вечерта вятърът в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от запад. Предимно забележителна ще е облачността над югозападната половина от страната и основно в планинските региони ще има превалявания от дъжд. В Североизточна България ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 18° и 23°, тук-там в Централна Северна България до 25-27°.

Над Рило-Родпския масив облачността ще е по-често забележителна с превалявания основно в часовете към и след обяд, по-значителни в южните региони, където е допустимо и да прегърми. През деня ще превали и в западните елементи на Стара планина, а по-късно вечерта и в централните и източните й региони. Ще е прохладно със мощен, по откритите елементи и плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – към 15°, на 2000 метра – към 8°.

По Черноморието ще е прохладно с сдържан и мощен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево. Валежи не се чакат. Максимални температури сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е към 17°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.

На 04.11.2019 слънцето ще изгрее в 07:04 часа и ще залезе в 17:16 часа. Продължителност на деня 10:12 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР